favicone

PETIT CULTURAL

BADALONA

Consells per assegurar un somni saludable per als nens

Sueño saludable para los niños

El somni és part fonamental del desenvolupament infantil. Els nens necessiten dormir prou per créixer i desenvolupar-se adequadament. Tot i això, molts pares no saben quant son necessiten els seus fills o com assegurar-se que estiguin dormint prou. En aquest post, explorarem la importància del son saludable per als nens i com assegurar-ho.

Quant somni necessiten els nens?

La quantitat de son que necessita un nen depèn de la seva edat. Segons l’Acadèmia Americana de Pediatria, els nens necessiten les següents hores de son per dia:

Nounats (0-3 mesos): 14-17 hores
Nadons (4-11 mesos): 12-15 hores
Nens petits (1-2 anys): 11-14 hores
Infants en edat preescolar (3-5 anys): 10-13 hores
Xiquets en edat escolar (6-12 anys): 9-12 hores
Adolescents (13-18 anys): 8-10 hores

És important tenir en compte que aquests són només mitges i que alguns nens poden necessitar més o menys somnis que altres. Si tens algun dubte sobre la quantitat de son que necessita el teu fill, consulta amb el teu pediatre.

Com assegurar un somni saludable per als nens?

Assegurar-se que els nens dormen prou pot ser un desafiament, especialment si tenen horaris ocupats o problemes per agafar el son. Aquí hi ha alguns consells per ajudar a assegurar-se que els teus fills estiguin dormint prou:

Estableix una rutina de son:

Establir una rutina de son consistent pot ajudar els nens a agafar el son més fàcilment. Intenta establir una hora de ficar-se al llit i una hora de despertar-se consistents cada dia.

Crea un ambient de son adequat:

Assegureu-vos que l’habitació del vostre fill sigui un lloc tranquil i fosc per dormir. Fes servir cortines opaques o una màscara per als ulls si cal. També cal mantenir l’habitació fresca i ben ventilada.

Limita l’exposició a pantalles:

L’exposició a pantalles abans de ficar-se al llit pot dificultar que els nens agafin el son. Intenta limitar lexposició a pantalles durant almenys una hora abans de ficar-se al llit.

Fomenta l’activitat física:

Lactivitat física regular pot ajudar els nens a dormir millor a la nit. Intenta fomentar l’activitat física durant el dia, però evita fer exercici massa a prop de l’hora de ficar-se al llit.

Evita la cafeïna:

La cafeïna pot dificultar que els nens agafin el son. Assegura’t que el teu fill no consumeixi aliments o begudes amb cafeïna, com ara refrescos o xocolata, abans de ficar-se al llit.

El somni saludable és essencial per al desenvolupament infantil. Els nens necessiten dormir prou per créixer i desenvolupar-se adequadament. Si tens algun dubte sobre la quantitat de son que necessita el teu fill, consulta amb el teu pediatre. Assegurar-se que els nens dormen prou pot ser un desafiament, però establir una rutina de son consistent, crear un ambient de son adequat, limitar lexposició a pantalles, fomentar lactivitat física i evitar la cafeïna poden ajudar. Espero que aquests consells us siguin útils!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *